Άρθρα για games και animes.

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ MANGA ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ενωσαν δύο πολιτισμούς και το παρελθόν με το παρόν. Είναι η ομάδα που δημιούργησε- χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία των ιαπωνικών κόμικ - το πρώτο ελληνικό manga με θέμα το παρελθόν και το παρόν της Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για τους Mangatellers που κλήθηκαν να δημιουργήσουν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 (ΕΠΝ) ένα περιοδικό όπου δύο κόσμοι που μοιάζουν να τρέχουν παράλληλα, ενώνονται και αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης. Οι «Mangatellers» είναι μια τετραμελής ομάδα η οποία αποτελείται από : τους δύο σεναριογράφους, Φύλλη Χατζόπουλο και Ραφαήλ Βουτσίδη, τον σκιτσογράφος Μάνο Λαγουβάρδο και τον 3D artist Νικήτα Εφημίδη. Για την επίσημη σελίδα τους κάντε click εδώ .


Ο Τζιν, ο Κίσι και ο Κέιγκο μας ξεναγούν στη Θεσσαλονίκη, μέσα από το πρώτο ελληνικό Manga, με τίτλο «Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη» (Thessaloniki through time). Είναι γραμμένο στα αγγλικά και τα ελληνικά και περιέχει δύο ιστορίες: Η μία αφορά την αρχαία Θεσσαλονίκη (με τίτλο Run) και η άλλη τη σύγχρονη (με τίτλο Mythos).

Το manga που δημιουργήθηκε για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι μια και μοναδική έκδοση που τυπώθηκε σε 5000 αντίτυπα τα οποία διανέμονται δωρεάν.
«Διαβάζοντας το περιοδικό έμεινα να κοιτάζω την τελευταία φράση όπου μια παρέα νέων αναρωτιέται: Τι πιστεύετε παιδιά ότι θα αφήσουμε εμείς στην επόμενη γενιά; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να μας προβληματίζει όλους και αυτό επιθυμούμε κι εμείς. Να αφήσουμε το δικό μας στίγμα ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», είπε η Μαρίας Πασχαλίδου, πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ και επικεφαλής της ΕΠΝ.


«Μελετήσαμε πολύ την ιστορία και κάναμε μεγάλη έρευνα προκειμένου να βρούμε στοιχεία για τα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης. Δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα, για παράδειγμα, στην περίπτωση του βασιλιά Κασσάνδρου, αναζητώντας την απεικόνιση της μορφής του», σημείωσε ο σεναριογράφος Φύλλης Χατζόπουλος. Για το λόγο αυτό χρειάστηκαν την υποστήριξη της καθηγήτριας Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ, Ελένης Χονδολίδου.
Η κοινότητα των ατόμων που ασχολούνται με τα manga και τις διασκευές του σε anime (κινούμενα σχέδια) αριθμεί στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 μέλη.


Το πρώτο ελληνικό manga που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 εγκρίθηκε και από την ιαπωνική πρεσβεία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να συμμετέχει στον όγδοο παγκόσμιο διαγωνισμό για ξένους δημιουργούς manga που διεξάγεται στην Ιαπωνία.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου