Άρθρα για games και animes.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

7 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ FINAL FANTASY



Final Fantasy, ένα JRPG με το οποίο αρκετοί gamers έζησαν παιδικά και εφηβικά χρόνια. Αναμφισβήτητα ένας απ' τους μεγαλύτερους RPG τίτλους όλων των εποχών. Πάμε όμως να δούμε μερικές σύντομες και ενδιαφέρον αλήθειες για το πρώτο Final Fantasy που ίσως να μην ξέρατε.




1) Το αρχικό όνομα της σειράς ήταν “Fighting Fantasy”. Όμως ο δημιουργός της σειράς, Hironobu Sakaguchi, πίστευε ότι το παιχνίδι δεν θα πουλήσει και ότι αυτή θα είναι η τελευταία του δουλειά στον χώρο του gaming (μιας και ούτε η Square πήγαινε καλά οικονομικά) έτσι ο τίτλος άλλαξε σε “Final Fantasy”. Η μεγάλη ειρωνεία εδώ είναι ότι το πρώτο Final Fantasy έκανε πάνω από 400.000 πωλήσεις σώζοντας την εταιρία από χρεοκοπία.




2) Η ομάδα ανάπτυξης του πρώτου Final Fantasy ήταν μόνο 7 άτομα. Ένας πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με τα 300+ άτομα απ’ τα οποία αποτελούνταν η ομάδα ανάπτυξης του FF XII σχεδόν δύο δεκαετίες μετά.





3) Το main theme του Final Fantasy δημιουργήθηκε μέσα σε 5 λεπτά. Όσοι έχουμε παίξει Final Fantasy σίγουρα έχουμε ακούσει ένα version του “Prelude”, ένα μουσικό κομμάτι το οποίο γεμίζει αυτόματα με νοσταλγία κάθε Final Fantasy fan που το ακούει. Το κομμάτι αυτό το συνέθεσε στα γρήγορα (και τελείως τεμπέλικα) ο μουσικός συνθέτης του Final Fantasy, Νοbuo Uematsu, όταν ο Sagakuchi μπούκαρε στο studio του απαιτώντας ακόμα ένα μουσικό κομμάτι. 






4) Δεν υπήρχαν Cid και Chocobos στο game. H πρώτη έκδοση του Final Fantasy δεν είχε ούτε Cid ούτε Chocobos. Στα remake όμως που έγιναν ο Cid αναφέρεται κάποια στιγμή στο σενάριο. Τα κακόμοιρα τα Chocobos δυστυχώς δεν είχαν την ίδια τύχη.




5) Κάποια spell μέσα στο παιχνίδι είναι τελείως άχρηστα. Πολλά απ’ τα spell μάλιστα όχι απλά δεν κάνουν τίποτα, αλλά κάνουν και το αντίστροφο απ’ ότι γράφει η περιγραφή τους. Για παράδειγμα, το Lok2 αντί να μειώνει το evasion του αντιπάλου το αυξάνει.






6) Tο στατιστικό Intelligence δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Στο Final Fantasy όπως και σε πολλά άλλα games το intelligence υποτίθεται ότι υποδηλώνει την μαγική δύναμη του κάθε χαρακτήρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο εν λόγο παιχνίδι το intelligence δεν επηρεάζει τίποτα απολύτως. Έτσι, άσχετα με ότι σας λέει το παιχνίδι, οι Black, Red και White Mages έχουν ακριβώς την ίδια μαγική ικανότητα. Για παράδειγμα ο Red Mage μπορεί να κάνει heal το ίδιο καλά με έναν White Mage.




7) Στην Ευρώπη δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 2003.
Για την ακρίβεια το πρώτο main Final Fantasy που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη ήταν το FF VII το 1997. Το 2003 κυκλοφόρησε το Final Fantasy Origins στο οποίο υπήρχε remake του πρώτου Final Fantasy, με αυτόν τον τρόπο το original Final Fantasy έφτασε και στην Ευρώπη.



Αυτό που βλέπετε στην εικόνα  δεν έφτασε ποτέ στην Ευρώπη.


Υπάρχουν και άλλες πολλές ενδιαφέρον κρυφές αλήθειες για το πρώτο Final Fantasy. Ξέρετε κάποιες απ' αυτές? Αν ναι μπορείτε να τις αναφέρετε κάτω στα σχόλια. :)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου