Άρθρα για games και animes.

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

LEAGUE OF LEGENDS LORE FOR NOOBS


Στο παρακάτω άρθρο γίνεται μια προσπάθεια απλής και σύντομης αναφοράς στο Lore του League of legends. Το πρόβλημα είναι ότι με 128 Champions (σε λίγο 129) και το "soft reboot" που ανακοίνωσε η Riot πριν πάρα πολύ καιρό, θα είναι δύσκολο να παραμείνω "απλός" και "σύντομος", αλλά θα βάλω τα δυνατά μου κάνοντας περίληψη της περίληψης.

Το Lore που δεν ισχύει πια.


Πριν μιλήσω για οτιδήποτε που ισχύει ακόμα όσον αφορά το Lore, ας ξεκαθαρίσουμε τι ΔΕΝ ισχύει πλέον στα σίγουρα. Όσοι ασχοληθήκατε παλιά με το story του Lol, θα θυμάστε μια "εφημερίδα" που κυκλοφορούσε μέσα στο client και εξιστορούσε διάφορα γεγονότα που είχαν σχέση με τους Champions. 
Ότι διαβάζατε τότε ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ τελείως. Η Riot με σχετική της ανακοίνωση (που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδω) τα ακύρωσε όλα, μαζί με το concept των summoners, το "Institute of war" και τα "Fields of justice". Πλέον το ίδιο το gameplay του παιχνιδιού (δηλαδή το ότι 10 Champions μαζεύονται και σκοτώνονται μεταξύ τους ξανά και ξανά) δεν συσχετίζεται με το ίδιο το Lore.

 Τέλος και ο παραπάνω χάρτης της Runeterra έχει αλλάξει ελαφρώς αλλά η Rito δεν θεώρησε απαραίτητο να δημοσιεύσει μια ανανεωμένη του έκδοση.

Τί σημαίνει αυτό για τα προσωπικά backstories των Champions?Κάποια backstories θα παραμείνουν ίδια ή θα δεχθούν μικρές αλλαγές, ότι έχει σχέση με το "Freljord" και την "Shurima", λογικά δεν θα αλλάξει καθόλου. Πολύ παλιότερα προσωπικά backstories όπως του Jax και του Vladimir όμως χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να ταιριάζουν μέσα στο νέο Lore. Επίσης όποιος Champion βγήκε μέσα στο 2015 δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή στην ιστορία του για ευνόητους λόγους.


Ανανεωμένα Champions backstories.


Ακολουθεί μία απλή λίστα με όλα τα Champions των οποίων τα backstories έχουν ανανεωθεί ώστε να κολλάνε καλύτερα με το νέο Lore!
Fiora: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/fiora/ 
Gangplank: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/gangplank/ 
Graves: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/graves/ 
Hecarim: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/hecarim/ 
Kalista: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/kalista/ 
Karthus: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/karthus/ 
Miss Fortune: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/missfortune/ 
Mordekaiser: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/mordekaiser/ 
Poppy:http://gameinfo.euw.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/poppy/ 
Thresh: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/thresh/ 
Twisted Fate: http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/champions/twistedfate/


Η πρόοδος του νέου Lore μέσα στο 2015

Έχουμε δύο σχετικά μικρές ιστοριούλες που διαδραματίζονται στην πόλη Bilgewater. Μπορείτε να τις διαβάσετε (αν έχετε την υπομονή) αναλυτικά στα links που ακολουθούν.

Burning Tides
Shadow and fortune

Αν δεν σκοπεύετε ποτέ να διαβάσετε τις παραπάνω ιστορίες αλλά σας ενδιαφέρει ακόμα να μάθετε ποια champions αφορούν και τι έγινε πάνω-κάτω γενικά, διαβάστε τα παρακάτω spoilers.

  • Ξεκινάμε με τον Twisted Fate (του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Tobias) και τον Graves. Οι δυο τους ξεκίνησαν να συνεργάζονται και πάλι, και τώρα κατευθύνονται προς την πόλη Piltover για νέες ληστείες και παρανομίες. (άρα λογικά θα καταλήξουν να τους κυνηγάνε η Caitlyn και η Vi)
  • Ο Gangplank έχασε το πλοίο του, το πλήρωμα του, ότι εξουσία είχε πάνω στη Bilgewater, και παραλίγο την ζωή του εξαιτίας της Miss Fortune, ζήτησε βοήθεια από την Illaoi και τώρα έχει την υποστήριξη της, αφού πρώτα όμως έφαγε μια γροθιά στα μούτρα και πέρασε από μια δοκιμασία της Nagakabouros που παραλίγο να τον αποτελειώσει. Επίσης αναγκάστηκε να κόψει το χέρι του και να το αντικαταστήσει με ένα μηχανικό.
  • H Miss Fortune πήρε εκδίκηση από τον Gangplank. Το πρόβλημα είναι ότι νομίζει πως ο Gangplank έχει πεθάνει. Αφού η επίθεση των Shadow Isles (που λέγεται Harrowing) αποκρούστηκε με την βοήθεια της Nagakabouros, η ίδια η Miss Fortune σχεδιάζει να αναλάβει την διοίκηση της Bilgewater στην θέση του Gangplank.
  • O Lucian ανακάλυψε ότι η Senna (η γυναίκα του) δεν πέθανε μόνο, αλλά η ψυχή της είναι παγιδευμένη μέσα στο φανάρι του Thresh. Τώρα ψάχνει τρόπο να πάει στα Shadow Isles ώστε να την ελευθερώσει.
  • Ο Olaf προσπάθησε να πεθάνει ηρωικά πολεμώντας undead κατά την διάρκεια του Harrowing, αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα έχει ξεμείνει στη Bilgewater και ψάχνει τρόπο να γυρίσει στο Freljord.
  • Τα Shadow Isles προς στιγμήν χάρηκαν γιατί νόμιζαν πως αυτό το Harrowing θα τους αποφέρει πολλές ψυχές. Κρίμα για τους undead που η Nagakabouros τους το χάλασε. Τώρα ο Mordekaiser ως αφέντης των Shadow Isles πρέπει να βρει τρόπο να αντεπιτεθεί.


Και αυτό ήταν, προσπάθησα να ρίξω λίγα φώτα όσον αφορά το lore του League of legends. Αν έχετε περαιτέρω απορίες θα χαρώ να απαντήσω στα σχόλια από κάτω.

ΠΗΓΕΣ:

Necrit's Channel
What we learned this year: TL;DR Lore 2015

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου