Άρθρα για games και animes.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ SOLO RANKED QUEUE

Αυτές οι απλές συμβουλές απευθύνονται κυρίως σε νέους summoners οι οποίοι μόλις έφτασαν 30 level και θέλουν να ξεκινήσουν τα ranked matches αλλά δεν είναι σίγουροι αν είναι έτοιμοι να το κάνουν. Ακολούθα τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα όταν θα μπεις σε αυτό το χάος που λέγεται solo ranked θα τα πας αρκετά καλά. 


1. Μαθέ καλά όλους τους ρόλους. Είμαι σίγουρος ότι πιστεύεις πως ξέρεις να παίζεις άψογο
mid, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων summoners έχουν ακριβώς την ίδια εντύπωση για τον εαυτό τους. Μπορεί όντως να ‘σαι πάρα πολύ καλός mid player αλλά γιατί να μην μάθεις να παίζεις και άλλους ρόλους ώστε να αποφύγεις τον πιθανό τσακωμό με το οποιοδήποτε noobaki που με το που μπει  στο  champion selection θα αρχίσει να spammarei «mid, mid, mid, MID OR FEED»???

Δυστυχώς έχει πολλούς τέτοιους που παίζουν LoL.

Η ηρεμία μέσα σε μία ομάδα είναι απ’ τους βασικότερους παράγοντες που πρέπει να προσέξεις αν θες να έχεις αρκετές πιθανότητες να κερδίσεις το οποιαδήποτε
Ranked.  Έκτος απ’ αυτό, αν μάθεις αρκετά καλά και τους υπόλοιπους ρόλους μέσα στο παιχνίδι θα μπορείς να προβλέπεις πιο εύκολα και τις κινήσεις των αντιπάλων σου (όπως π.χ. σε πιο λεπτό του match ο αντίπαλος  jungler έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να σου κάνει gank κτλπ .κτλπ .)







2.  Μάθε κι’ άλλους
champions. Όσο πιο πολλούς χαρακτήρες γνωρίζεις να παίζεις καλά τόσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες σου να φας counter. Επίσης αποκτάς την ικανότητα να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Θα έλεγα πως είσαι σε ικανοποιητικό επίπεδο όταν θα χεις μάθει να παίζεις τουλάχιστον 2-3 champions για κάθε ρόλο και θέση μέσα στο παιχνίδι.

Ξεκίνα την συλλογή σου σήμερα.


 Όσοι παραληρηματικοί  έχουν την εντύπωση ότι τα counters δεν παίζουν ρόλο ας διαβάσουν και λίγο παρακάτω.





3. Κατάλαβε το επιτέλους, τα
counters παίζουν ρόλο. Ξέρω τι θα μου πείτε αρκετοί, «βλακείες λες, μόνο skill χρειάζεσαι,  εγώ άμα πάρω το τάδε champion δεν χάνω ποτέ το lane μου και ας με έχουν κάνει counter».
Ναι σίγουρα άμα αυτός που σε έκανε
counter είναι ανάπηρος ουρακοτάγκος και πατάει τα πλήκτρα με την μουσούδα του, δεν παίζει ρόλο που σε έκανε counter.  Τι θα γίνει όμως αν κάποιος που έχει τις ίδιες ή έστω και σχεδόν τις ίδιες ικανότητες με σένα σε κάνει counter??? Πολύ σωστά το μάντεψες, θα ΧΑΣΕΙΣ το lane s.. 

Προσπάθησε να μην καταντήσεις έτσι.

Και ναι, όταν αναγκάζεσαι να αφήσεις το lane σου για να κάνεις “roaming” ή κάθεσαι μονίμως κάτω απ’ το turret σου me αποτέλεσμα ο αντίπαλος να σε κάνει “outfarming” ή να κάνει ζημιά στο turret σου αυτό σημαίνει ότι έχεις χάσει το lane s… Και όχι, ο Jungler της ομάδας σου δεν είναι υποχρεωμένος να κερδίσει αυτός το δικό σου lane για σένα, οπότε σταμάτα να spammareis «noob jungler, 0 ganks».






4. Αγόρασε και κανένα
rune page (και runes φυσικά). Έχεις δύο rune pages εκ των οποίων το ένα είναι FULL AD και το άλλο FULL AP οπότε είσαι εντάξει ε? ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!! 


20 rune pages παράδειγμα προς μίμηση


Υπάρχουν πάρα πολλοί champions που χρειάζονται πολύ συγκεκριμένα runes για να αποδώσουν καλύτερα. Το να αγοράσεις έναν champion χωρίς να έχεις τα κατάλληλα runes γι’ αυτόν είναι βλακώδες. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα μαζέψεις 6300 IP, αντί για καινούριο champion, αγόρασε αυτά (runes και rune pages μην τα ξαναλέω) που θα σου επιτρέψουν να παίξεις το συγκεκριμένο champion που θες να μάθεις στο maximum της απόδοσης του.






Για εσένα που έχεις ξεκινήσει ήδη τα ranked, ξέρω πως σίγουρα αν έχεις κάποιο ταλέντο μπορείς να τα πας αρκετά καλά στο solo queue και χωρίς να κάνεις τίποτα απ’ τα παραπάνω (όπως μπορεί να συμβεί και το τελείως αντίθετο αν δεν έχεις καθόλου ταλέντο), αλλά αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές θα τα πάς ακόμα καλύτερα απ’ ότι τα πηγαίνεις τώρα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου