Άρθρα για games και animes.

ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ANIME

Anime: Animation που προέρχονται από την Ιαπωνία. Υπάρχουν πολλά είδη. Κάποια προορίζονται για παιδιά, άλλα για εφήβους και αλλά για ενήλικες.

Shonen: Anime τα οποία απευθύνονται κυρίως σε αγόρια και άνδρες. Τα shonen είναι για όλες τις ηλικίες. Κυρία στοιχεία τους είναι οι πολλές μάχες, η έμφαση στις φιλίες μεταξύ των χαρακτήρων και τα έντονα και ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαρακτηριστικά κάποιων θηλυκών χαρακτήρων.

ShojoΑπευθύνονται κυρίως σε κορίτσια και γυναίκες. Όπως και τα shonen έτσι και αυτά είναι για όλες τις ηλικίες. Τα Shojo όμως επικεντρώνονται πιο πολύ στα συναισθήματα και τις ρομαντικές σχέσεις. Σε σχέση με τα Shonen, τα Shojo είναι πιο “γλυκανάλατα”.

SeinenΤα Seinen είναι για ενήλικους άντρες κυρίως. Έχουν αρκετές ομοιότητες με τα Shonen. Η μεγάλη διάφορα τους είναι ότι αυτές οι σειρές είναι πιο ρεαλιστικές και περιέχουν πιο σκληρές εικόνες.

JoseiΑπευθύνονται κυρίως σε ενήλικες γυναίκες. Οι πιο πολλές Josei ιστορίες είναι για τις καθημερινές εμπειρίες της ζωής των γυναικών στην Ιαπωνία. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες που επικεντρώνονται σε εμπειρίες που έχουν να κάνουν με highschool. Σε σχέση με τις Shojo σειρές, οι Josei, είναι λιγότερο “γλυκανάλατες”.

HaremΈνα χαλαρό είδος στο οποίο ο πρωταγωνιστής της σειράς περιβάλλεται από, πολλά θηλυκά (συνήθως όμορφα, sexy και χαριτωμένα). Όταν μια πρωταγωνίστρια περιβάλλεται από πολλούς ωραίους άνδρες λέγεται Reverse Harem.

Magical GirlΤα anime του τύπου “Magical Girl” συχνά επικεντρώνονται γύρω από ένα μόνο κορίτσι, ή μια μικρή ομάδα κοριτσιών, που τους έχουν δοθεί μαγικές δυνάμεις από κάποιο ανώτερο ον. Τα κορίτσια αυτιά έχουν ένα αντικείμενο που τους επιτρέπει να παίρνουν την μαγική τους μορφή, και έχουν επίσης μια μαγική Mascot κάποιου είδους. Συχνά υπερασπίζονται τη Γη από τις δυνάμεις του κακού, ή κάποια άλλη διάσταση. Τα πιο πολλά απ’ αυτά τα anime απευθύνονται σε κορίτσια μικρής ηλικίας αλλά υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. Puella Magi Madoka Magica).

Mecha: Ένα είδος που καλύπτει όλες τις σειρές που διαθέτουν τη χρήση ελεγχόμενων ρομπότ. Τα εν λόγω ρομπότ είναι συχνά τεράστια σε μέγεθος, αν και υπάρχουν μερικές σειρές στις οποίες τα ρομπότ είναι φυσιολογικού ή μικρού μεγέθους.

FantasyΈνας πολύ γενικός όρος ο οποίος χαρακτηρίζει τα anime στα οποία το plot τους διεξάγεται σε ένα φανταστικό κόσμο με τελείως φανταστικούς κανόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια και fantasy σειρές οι οποίες εν μέρη μπορούν να έχουν ως χώρο διεξαγωγής τους τον πραγματικό κόσμο (π.χ. ύπαρξη δυο κόσμων όπου ο ένας είναι ο “φανταστικός” και ο άλλος ο “πραγματικός”). Τέλος ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των anime είναι βασισμένο σε Ιαπωνικά RPG-games.

YaoiO όρος αυτός χαρακτηρίζει τα ομοφυλοφιλικά στοιχεία μεταξύ ανδρών που μπορεί να έχει ένα anime. Επίσης υπάρχουν anime σειρές οι οποίες είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένα στο Yaoi στοιχειό και απευθύνονται σε ομοφυλόφιλους άνδρες.

Yuri: Ο αντίστοιχος όρος που χαρακτηρίζει τα ομοφυλοφιλικά στοιχειά μεταξύ γυναικών μέσα στα anime. Αντιστοίχως επίσης υπάρχουν και Yuri σειρές οι οποίες απευθύνονται σε ομοφυλόφιλες γυναίκες.

HentaiΈνα είδος που απευθύνεται αποκλειστικά προς τους ενήλικες. Το είδος Hentai είναι αφιερωμένο ρητά στο σεξ. Μερικά hentai ασχολούνται με straight σχέσεις, ενώ άλλα έχουν yaoi και yuri σχέσεις. Μερικά hentai περιλαμβάνουν συναινετικό sex, ενώ άλλα έχουν βιασμό ή υποβάθμιση ως κεντρικό στοιχείο.

Fan Service: Είναι συχνά ένα στοιχείο που μπορεί να συναντήσεις σε πολλά είδη anime. Το fan service περιλαμβάνει πλάνα κάτω από φούστες όπου το εσώρουχο βγάζει μάτι, πλανά με γυμνούς πισινούς ή γυμνά στήθη, χουφτώματα, ή οτιδήποτε άλλο “κακό” και βρώμικο (δεν ασχολούνται απαραίτητα με το σεξ).


EcchiΔεν είναι ακριβώς είδος από μόνο του. Πρόκειται πιο πολύ για ορισμό που χαρακτηρίζει τα anime με υπερβολικό fan service. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν το χαρακτηρισμό αυτό ως αρνητικό μιας και σε αυτά τα anime γίνεται τρομερό “OVERUSE” του fan service στοιχείου. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που προτιμούν πιο πολύ τα Ecchi σε σχέση με άλλα anime.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου